Σάββατο, Μαρτίου 28, 2015

ΠΑΤΡΑ: ΓΟΝΕΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΗΔΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2015: 
της   Κωνσταντίνα Παλαιολόγου 
Εικόνες για τις οποίες  κάποιοι οι οποίοι αποκαλούνται γονείς κάποια στιγμή θα βρεθούν αντιμε΄τωποι με την "λογοδοσία" για την συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά τους, γυρνώντας τους την πλάτη και ξεχνώντας μέχρι και το ότι είναι ζωντανά , εκτυλίσονται συχνά πυκνά στο ίδρυμα "Κιβωτός της Αγάπης" στην Πάτρα

Στην «Κιβωτό της Αγάπης» διοίκηση και προσωπικό, μέχρι και σήμερα αδυνατούν να κατανοήσουν πως ξένοι διατηρούν σε λειτουργία το ίδρυμα με τις προσφορές τους σε τρόφιμα και ρούχα και οι γονείς των παιδιών κάπου βρίσκονται «χαμένοι».
Το ίδρυμα στο τμήμα των ανηλίκων, φιλοξενεί 68 τροφίμους. 27 από την Αχαία και τους υπόλοιπους από διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Όμως μόνο 7 από τους γονείς ανά διαστήματα επισκέπτονται να τα δουν, να μάθουν νέα τους, να ελέγξουν τις συνθήκες διαβίωσής τους και να τους προσφέρουν την οικογενειακή θαλπωρή.
Εξαίρεση μία μητέρα που τρεις φορές την εβδομάδα στέκεται στο πλευρό του παιδιού της, ενώ οι υπόλοιποι 6 επισκέπτονται το ίδρυμα, αραιά.
Οι άλλοι 61 γονείς που βρίσκονται;
Απαντώντας στο ερώτημά μας ο πρόεδρος του ιδρύματος Αριστείδης Παντελής ήταν αφοπλιστικός.
«Δεν έχουμε νέα τους. Τα άφησαν εδώ και εξαφανίστηκαν. Ούτε καν τηλέφωνο δεν παίρνουν να ρωτήσουν αν ζουν ή αν πέθαναν. Πρόσφατα μετά από χρόνια, πατέρας τροφίμου επισκέφθηκε το ίδρυμα για να παραλάβει ένα χαρτί που του ζητούσε δημόσια υπηρεσία και δεν έκανε τον κόπο να ανέβει έναν όροφο να δει το παιδί του, που απείχε από αυτόν μόλις μερικά μέτρα. Όταν τα παιδιά ενηλικιώνονται τα μεταφέρουμε στο τμήμα των ενηλίκων. Όταν κάποιο φεύγει από τη ζωή, ενημερώνουμε αμέσως την οικογένεια του για να παραλάβει τη σωρό του. Αλλά δυστυχώς ούτε τότε ανταποκρίνονται. Και θάβουμε εμείς τα παιδιά σε κοινοτάφια που μας παραχωρεί ο Δήμος, γιατί κανείς από τους δικούς τους δεν θέλει έστω και στην τελευταία τους στιγμή να τους προσφέρει την αγάπη!», κατέληξε ο κ.Παντελής.  
http://www.patrisnews.com/
ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: