Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

ΓΙΑ ΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ. Όπως αποφασίστηκε θα προχωρήσουν άμεσα οι διάδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της διαδικασίας εκλογής προέδρου, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Την Τρίτη το απόγευμα (19:00) θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αζνέφεραν ότι στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΚΟ ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος και μεταβατικός πρόεδρος θα αναλάβει ο γραμματέας της ΚΟ και μέλος της ΚΕΦΕ Γιάννης Πλακιωτάκης. 


Με ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΚΕΦΕ «εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας».

«Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπως επισημαίνετα στην ανακοίνωση, «τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

»Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

»Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

»Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης».

Τα μέλη της ΚΕΦΕ διέκοψαν το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασή τους ζητώντας από τους τέσσερις υποψηφίους να τους δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης», για να συνεχίσουν τη διαδικασία. Αφού οι τέσσερις εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους η συνεδρίαση ξανάρχισε αναζητώντας νέα ημερομηνία εκλογών.

Πόλεμος δηλώσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης σήκωσαν το γάντι που έριξε ο Β.Μεϊμαράκης και δήλωσαν παραίτηση από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα και επιστολή του προς τον κ. Μεϊμαράκη από τις 11 Νοεμβρίου, με την οποία τον προειδοποιούσε για δυσλειτουργίες στο τεχνικό σύστημα. 

Αντιθέτως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη λέγοντας ότι είναι αιρετός, κι όχι διορισμένος, όπως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άνοιξε μέτωπο και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας ότι η εταιρεία που οδήγησε σε φιάσκο τις εσωκομματικές εκλογές είχε αναλάβει αρκετά έργα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. Είπε μάλιστα ότι «ο Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρία αυτήν».

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Συνεργάτες του έκαναν λόγο για «κουτοπονηριές και ανοησίες» και ζήτησαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ήταν υπεύθυνοι για την επιλογή της εταιρείας.

Επίσης, στη δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης έβαλε στο στόχαστρό του και τον Μάκη Βορίδη - που έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ του Απ.Τζιτζικώστα - αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε συνεργαστεί με την εταιρεία infosolution είτε ως υπουργός, είτε ως δικηγόρος.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε ακόμη τους «άρτι αφιχθέντες» στη ΝΔ «να σέβονται εκείνους που έχουν 40 χρόνια ιστορίας στο κόμμα που τους υποδέχθηκε».

Ο κ. Βορίδης απάντησε πως ουδέποτε είχε σχέση με την εν λόγω εταιρεία, ούτε ως υπουργός ούτε ως δικηγόρος, και κάλεσε τους «παλαιούς» που ισχυρίζονται πως είναι θεματοφύλακες του πολιτικού πολιτισμού να κρατούν την αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο.

Νέα πυρά Μεϊμαράκη

Ο κ. Μεϊμαράκης επανήλθε, μέσω κύκλων του, ανταπαντώντας στους εσωκομματικούς του αντιπάλους με μία σκληρή δήλωση:

«1. Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου, εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

»Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

»2. Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης: Στον κ. Μητσοτάκη είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

»3. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα; Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.

»Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

»Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

»4. Όσον αφορά στον κ. Βορίδη: Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».   

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: