Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

ΤΟΜΣΕΝ: Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ 2038

H Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στα επίπεδα πριν από την κρίση, προέβλεψε ο επικεφαλής της Ευρώπης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Anders Aslund, στο Atlantic Council της Ουάσιγκτον.

Όπως είπε ο Τόμσεν, προβλέπεται η Ελλάδα να επανέλθει σε ανεργία 7,8% το 2038, ενώ για την Ιταλία το ίδιο ποσοστό θα επανέλθει σε 12 χρόνια, η Πορτογαλία σε 10 και η Ισπανία σε έξι χρόνια. Όπως είπε "η διαρθρωτική ανεργία, ο αποπληθωρισμός και το υψηλό χρέος είναι κληρονομιές της οικονομικής κρίσης" και σχολίασε πως έξι χώρες της ευρωζώνης έχουν χρέος που ξεπερνά το 100% του ΑΕΠ.

Σε ερώτηση για τη λιτότητα, υποστήριξε ότι δεν είναι το βασικό πρόβλημα, για να προσθέσει ότι η Ευρώπη έχει κάνει σημαντική πρόοδο τόσο σε μεταρρυθμίσεις, όσο και στην αρχιτεκτονική της και στην τραπεζική ένωση και στο τείχος προστασίας της. Εξέφρασε, ωστόσο, την εκτίμηση ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ
  

http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
19-1-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ AYTΗ Η ΑΧΡΗΣΤΗ ΜΑΣΟΝΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΜΣΕΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΑ?