Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τα προβλήματα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι πολλά και γνωστά. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικοποίηση, απολύσεις και εργολαβικοί εργαζόμενοι συνθέτουν την εικόνα μιας θλιβερής πραγματικότητας.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του κλάδου τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, που παλεύουν εδώ και χρόνια για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ οι εργοδότριες εταιρείες αρνούνται πεισματικά, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Τον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Nokia, που θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας, με τους εργαζομένους στη CYTA να απεργούν από τις 15.00 έως τις 17.00 αύριο και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind να έχει προαναγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου με παράλληλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δύο κτίρια της εταιρείας, στον Κολωνό στη λεωφόρο Αθηνών 106 και στην οδό Κηφισίας 66 στο Μαρούσι.

Ο Συντονισμός Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία διεκδικεί την παύση των απολύσεων, την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας όπως οι «μαθητείες» και τα vouchers, παλεύει ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τις εργολαβίες και ζητάει την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Καλεί, μάλιστα, σωματεία και άλλες συλλογικότητες να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις. Διαλεκτή Αγγελή 
http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: