Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2017

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Αρτας, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες για πέντε μήνες και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, εκφράζουν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Οπως σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΓΝ Λευκάδας, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των νοσοκομείων αντιμετωπίζουν την απληρωσιά, τόσο στους εργολάβους όσο και στο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου. «Στο Νοσοκομείο μας για να πληρωθούν, όχι μόνο οι καθαρίστριες που εργάζονται με ατομικές συμβάσεις άλλα και οι επικουρικοί, η διοίκηση μετέφερε δαπάνες από άλλους κωδικούς του προϋπολογισμού, στερώντας έτσι ποσά για υγειονομικό, αναλώσιμο υλικό, συντηρήσεις κ.τ.λ.», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου, και προσθέτει: «Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ότι πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις κρύβεται κάτι πιο βαθύ και ύπουλο. Δεν είναι μόνο η αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, αλλά και η "εκπαίδευση" των εργαζομένων στο να συνηθίσουν να δουλεύουν με λίγα χρήματα, ενίοτε απλήρωτοι, με καθυστέρηση, σε καθεστώς εντατικοποίησης της εργασίας και χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας της εργασίας».

Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας τονίζει ότι «οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Αρτας, όπως και των περισσότερων νοσοκομείων, δούλευαν σε συνθήκες γαλέρας με άθλιες αμοιβές για λογαριασμό κάποιου εργολάβου που αναλάμβανε με σύμβαση έργου την καθαριότητα του Νοσοκομείου. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φρόντισε να αντικαταστήσει αυτή την αθλιότητα με μια άλλη. Αντί τις καθαρίστριες να τις προσλάβει με σύμβαση μισθωτής εργασίας, όπως δηλαδή και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, επικουρικό προσωπικό κ.τ.λ., τις προσέλαβε με σύμβαση έργου, δηλαδή ως "εργοδότες του εαυτού τους", με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε εργασία με μειωμένα δικαιώματα (χωρίς δικαίωμα άδειας κ.τ.λ.)». 
http://www.rizospastis.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
3-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: