Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2017

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!

Στη φυλακή 25χρονος Σύρος που τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό, βλέποντας την πεθερά του να ψυχορραγεί στο έδαφος. Ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό και χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια! Η υπόθεση ταυτόχρονα αναδεικνύει την αδυναμία των αρχών στη διαχείριση του προσφυγικού.


Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας Κιλκίς, με δράστη έναν 25χρονο Σύρο πρόσφυγα και θύμα έναν αστυνομικό από την αστυνομική διεύθυνση Πατρών που είχε αποσπασθεί για τη φύλαξη της δομής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 25χρονος δράστης είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μαζι με άλλους πρόσφυγες προκειμένου να τακτοποιήσει το θέμα των εγγράφων για την έγκριση ασύλου του ίδιου και της οικογένειάς του. Κατά την επιστροφή, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, η πεθερά του λιποθύμησε και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο για τη διακομίσει στο νοσοκομείο.

Το ασθενοφόρο όμως καθυστερούσε και ο πεθερός του προκάλεσε ένταση, πετώντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ελέγξουν ενεπλάκη στην ένταση και ο 25χρονος, με αποτέλεσμα να τραβήξει ένα μαχαίρι που έφερε επάνω του και να τραυματίσει τον αστυνομικό στο πηγούνι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το τραύμα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο και χρειάστηκαν 19 ράμματα για να επουλωθεί.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο αστυνομικός τόνισε ότι «ήμασταν πολύ λίγοι, έξι-εφτά αστυνομικοί, κι ήταν αδύνατο να ελέγξουμε έναν όχλο 4 χιλιάδων προσφύγων. Φοβηθήκαμε για την ασφάλειά μας...».

Απολογούμενος από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος πρόσφυγας ομολόγησε ότι για λόγους ασφάλειας σε όλη τη διάρκεια του επικίνδυνου ταξιδιού έφερε επάνω του το μαχαίρι, εξήγησε ότι ανησύχησε όταν είδε την πεθερά του στο έδαφος και το ασθενοφόρο να καθυστερεί και απέδωσε την έκρηξή του στην ταλαιπωρία του όλον αυτόν τον καιρό.

«Μετά το περιστατικό η γυναίκα μου, που ήταν έγκυος, απέβαλε. Θόλωσα, δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω τον αστυνομικό», είπε.

Το δικαστήριο, αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, εξάντλησε την αυστηρότητά του.

Όχι μόνο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία, οπλοχρησία και αντίσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, αλλά τον έστειλε και στη φυλακή, αφού δεν του χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας, Χρήστος Τόλιος, είχε προτείνει προτείνει την καταδίκη του κατά το κατηγορητήριο, επισημαίνοντας ότι «είναι επικίνδυνος διότι έχει συνεχώς μαχαίρι επάνω του».   http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: