Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΝΔ: Η ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΕ «ΓΡΑΜΜΗ» ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, Ο ΒΛΑΧΟΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, Ο ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΕ... ΆΛΛΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Πληθαίνουν οι φωνές στη ΝΔ που παίρνουν αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα της ΝΔ. Μετά τον κ. Μεϊμαράκη, ήρθε η σειρά της Κατερίνας Παπακώστα να δημοσιοποιήσει τη διαφωνία και τον προβληματισμό της ως προς τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σειρά πήρε το Σάββατο ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, αφήνοντας αιχμές κατά του αντιπροέδρου του κόμματός του, Άδωνι Γεωργιάδη. Σε ερώτηση για τις τοποθετήσεις του κ. Γεωργιάδη, «οποιοδήποτε κόστος είναι μικρότερο από το κόστος παραμονής της κυβέρνησης Τσίπρα» και «καλύτερα να μην κλείσει η αξιολόγηση για να γίνουν εκλογές», ο Γ. Βλάχος σημειώνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ότι η διατύπωση των θέσεών του αντιπροέδρου της Ν.Δ. αποτελούσαν προσωπική του επιλογή, γι΄ αυτό και ανασκευάσθηκαν.


«Τώρα, εάν ένας θεσμικός παράγων μπορεί να έχει προσωπικές απόψεις, ας το κρίνει ο πρόεδρος του κόμματος. Προσωπικά με εκφράζουν οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος και τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη», αναφέρει ο βουλευτής. Ο βουλευτής Αττικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται εκ νέου στη θέση ότι «η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων είναι πάντα το ζητούμενο», συμπληρώνει ωστόσο, ευθυγραμμιζόμενος με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «το αίτημα για εκλογές είναι διαρκές και δεν συνδέεται με την παρούσα αξιολόγηση».

Προσπάθησε να τα μαζέψει η Παπακώστα - Δεδομένη η δήλωση διαφοροποίησης δηλώνουν οι «Ειδήσεις»

Σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Είδηση», η κ. Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει ότι «εφ’ όσον υιοθετηθούν, πρέπει να πούμε “ναι” στα αντισταθμιστικά μέτρα και να τα ψηφίσουμε (…). Κινδυνεύουμε να πέσουμε στην παγίδα που πέσαμε με την 13η σύνταξη».

Η νυν αναπληρώτρια Τομεάρχης της ΝΔ, Κ. Παπακώστα, δήλωσε ακόμα ότι «εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί»! Θυμίζουμε ότι οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται λίγο μετά την αναταραχή που προκάλεσαν αντίστοιχες δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη. 

papakosta.jpg

Η κ. Παπακώστα, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διέψευσε ότι υπήρξε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Ειδήσεις", ωστόσο παραδέχτηκε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία. «Συνέντευξη δεν υπήρξε. Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε. Όσο με αφορά λειτουργώ πάντα θεσμικά και στηρίζω τις αποφάσεις της ΝΔ και του προέδρου της, συντασσόμενη με την κρατούσα θέση. Τόσο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση όσο και για την ανάγκη εκλογών», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, στη δήλωσή της.

Η διεύθυνση της εφημερίδας «Ειδήσεις» ωστόσο, ανακοίνωσε ότι το περιεχόμενο της δήλωσης της κυρίας Παπακώστα, που δημοσιεύει, είναι απολύτως ακριβές, πράγμα που αν χρειαστεί μπορεί και να αποδειχθεί.

Θ. Καράογλου (ΝΔ): Αν τα μέτρα έρθουν με πολλά άρθρα, θα καταψηφίσουμε τα δημοσιονομικά και θα σταθούμε θετικά στις μεταρρυθμίσεις

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος προεξόφλησε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τα μέτρα τοποθετήθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου, δηλώνοντας «Στο Κόκκινο» ότι αν τα μέτρα έρθουν προς ψήφιση σε ένα άρθρο θα καταψηφιστούν. Αν όμως δοθεί η δυνατότητα για πολλά άρθρα, τότε η ΝΔ θα καταψηφίσει τα δημοσιονομικά και θα υπερψηφίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Θα καταψηφίσουμε τα δημοσιονομικά, τα μέτρα για τις συντάξεις κτλ και θα σταθούμε θετικά στα μέτρα που έχουν μεταρρυθμίσεις. Αν έρθει όμως ως κατεπείγον τότε είμαστε αναγκασμένοι να το καταψηφίσουμε συνολικά» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

«Αν είναι όλα πακέτο θα το καταψηφίσουμε. Αν έρθει με διαφορετικά άρθρα όπου πρέπει να σταθούμε θετικά θα το κάνουμε. Αλλά κατά 99% θα έρθουν με ένα άρθρο», ανέφερε. 

left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: