Τρίτη, Ιουνίου 06, 2017

Αναλογικό κόστος διοδίων - που θα καταργουσαν...- από το 2018

Η εφαρμογή του αναλογικού συστήματος καταβολής διοδίων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2018, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, που ενημέρωσε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του ιδίου η εφαρμογή του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018, και στην Εγνατία, σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν στην ενημέρωση.

Με το συγκεκριμένο σύστημα η τιμή θα εξαρτάται από τα χιλιόμετρα που διανύει ο κάθε χρήστης, άρα θα είναι διαφορετική για τον καθένα.


Σε αυτό φέρεται να έχει συμφωνήσει το ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από διαπραγμάτευση με τον υπουργό Υποδομών.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, τα βαρέου τύπου οχήματα και τα φορτηγά θα διέρχονται υποχρεωτικώς από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους παράπλευρους δρόμους να αμβλυνθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Επίσης, όπως είπε, σε εξέλιξη είναι η διαπραγμάτευση για την καθιέρωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι κ.ά. αλλά και για τους κατοίκους των όμορων στους σταθμούς διοδίων περιοχών.

Σε αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ είναι καταρχήν θετικό, θέλει ωστόσο να μελετήσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της ειδικής αυτής τιμολογιακής πολιτικής.
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
6-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: