Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Οι εφοπλιστές αποφάσισαν να συνεισφέρουν εθελοντικά και το 2018!!! Ηταν που θα πληρωναν παραπανω ετσι;

Την επέκταση για ένα ακόμα χρόνο, το 2018, της εθελοντικής συνεισφοράς τους στα έσοδα του κράτους αποφάσισαν την Δευτέρα οι Έλληνες εφοπλιστές, αφού είχε προηγηθεί η απαίτηση των δανειστών και η επιθυμία της κυβέρνησης.

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή της ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση του προέδρου της ΕΕΕ Θόδωρου Βενιάμη και του Διοικητικού Συμβουλίου της για την «επέκταση υπό τις απαιτούμενες διαδικασίες της διάρκειας ισχύος του Συνυποσχετικού Οικειοθελούς Παροχής μεταξύ ναυτιλιακής κοινότητας και πολιτείας για ένα ακόμη έτος, δηλαδή και το 2018, προκειμένου να συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσιονομικών στόχων».


Σε ανακοίνωση της ΕΕΕ «υπενθυμίζεται ότι το Συνυποσχετικό αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΕΕΕ στην οποία η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική της πλειοψηφία θετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους».

Στη γενική συνέλευση τα μέλη της ΕΕΕ ενημερώθηκαν για την πορεία της έρευνας που διεξάγει εδώ και καιρό η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το ισχύον φορολογικό σύστημα της χώρας μας στη ναυτιλίας. Ο Θ.Βενιάμης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ ελληνικής πολιτείας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα, η οποία σε κάθε περίπτωση θα «σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του θεσμικού πλαισίου της ελληνόκτητης ναυτιλίας και κυρίως τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού».

Σημειώνεται ότι η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών προβλέφθηκε με το άρθρο 42 του νόμου 4301/2014 με το οποίο κυρώθηκε το συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το ελληνικό Δημόσιο για την τετραετία 2014-2017 και βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου τα τρία αυτά χρόνια θα εισρεύσουν 420 εκατ. ευρώ, δηλαδή κάθε χρόνο περίπου 140 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αφορούσε πλοία με ελληνική σημαία ή πλοία με ξένη σημαία των οποίων η διαχείριση γίνεται από ελληνικές ή αλλοδαπές επιχειρήσεις εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

http://www.efsyn.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
27-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: