Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

Μυστήριο γύρω από στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ που άρχισε χθες, αφού δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση είτε από την Εθνική Φρουρά είτε από τον ισραηλινό στρατό.

Η κοινή άσκηση στην περιοχή του όρους Τρόοδος θα είναι πολυήμερη, με τη συμμετοχή επίλεκτων μονάδων του ισραηλινού στρατού ξηράς.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση θα διαρκέσει ακόμη έξι ημέρες και σε αυτήν θα συμμετέχουν τετρακόσιοι καταδρομείς από το Ισραήλ.

Στο σενάριο της άσκησης περιλαμβάνεται και η μεταφορά των κομάντος από το Ισραήλ, απευθείας στις ορεινές περιοχές του Τροόδους, με μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου «μπλακ χοκ».

Στο μεταξύ, η Τουρκία προχώρησε σε παράνομες δεσμεύσεις περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας και σε αποστάσεις που ξεκινούν από τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, προφανώς σε αντίδραση των κοινών ασκήσεων Κύπρου-Ισραήλ.

Στις δύο παράνομες δεσμεύσεις περιοχών νοτιοδυτικά της Πάφου περιέλαβε και τμήμα της περιοχής που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ από τα τέλη του περασμένου μήνα η Κυπριακή Δημοκρατία για τους σκοπούς της κοινής κυπριακής και ισραηλινής άσκησης.
Ακης Φάντης
http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
13-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: