Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018

Σκότωσαν 21χρονο Παλαιστίνιο επειδή πετούσε... πέτρες

Νέο θύμα της αδίστακτης βίας των κατοχικών αρχών στη Δυτική Οχθη έπεσε χτες ο 21χρονος Παλαιστίνιος Ιζ Αμπντ αλ Χαφίθ Ταμίμι, κατά την έφοδο Ισραηλινών στρατιωτών χτες το πρωί στο χωριό του, Νάμπι Σάλεχ, της Δυτικής Οχθης. Πρόκειται για το χωριό από όπου κατάγεται και η 17χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι, που εκτίει οκτάμηνη ποινή κάθειρξης σε ισραηλινή στρατιωτική φυλακή επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη.


Παλαιστινιακά ΜΜΕ, επικαλούμενα τοπικές πηγές, μετέδωσαν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν θανάσιμα τον νεαρό με τρεις σφαίρες στο σβέρκο, που τον καταζητούσαν μαζί με άλλους επειδή είχε πετάξει πέτρες στις κατοχικές δυνάμεις που εισέβαλαν στο χωριό τους.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε οποιονδήποτε προσπάθησε να προσφέρει πρώτες βοήθειες στον χτυπημένο νέο και εμπόδισαν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Η αποτρόπαια εξέλιξη καταγράφηκε εν μέρει σε βίντεο, που δείχνει τους Ισραηλινούς στρατιώτες να έχουν περικυκλώσει τον αιμόφυρτο Ταμίμι ενώ κείται στο έδαφος και στη συνέχεια να τον μεταφέρουν σε ισραηλινό τζιπ, ρίχνοντας προειδοποιητικά πυρά στο πλήθος για να το διαλύσουν.

Εκκληση πρέσβη για αναγνώριση της Παλαιστίνης
«Κατά τη διάρκεια των 51 ετών στρατιωτικής και εποικιστικής κατοχής, το Ισραήλ παραβιάζει συστηματικά και με συνέπεια το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το ανθρωπιστικό νόμο χωρίς να λογοδοτεί για τις πράξεις του. Παρά τα εκατοντάδες ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, οι παράνομες ενέργειες του Ισραήλ συνεχίζονται αμείωτες, τα εγκλήματα πολέμου παραμένουν ατιμώρητα και οι παράνομες πολιτικές θεσμοθετούνται», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι, με αφορμή τα 51 χρόνια ισραηλινής κατοχής και εποικιστικής πολιτικής στα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα για τον τερματισμό της κατοχής με τη δημιουργία «βιώσιμου, ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ που θα συνυπάρχει με ειρήνη και ασφάλεια με όλους τους γειτονικούς λαούς».
https://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: