Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Η ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ...ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!!

ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ...ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΙ'ΑΛΛΑ!!!
ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ,ΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ...ΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ...

ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ...
ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ...;;;

Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη στην επαφή του με τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, επιχειρεί το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το σχέδιο νόμου «Αναβάθμιση του ΕΣΥ», τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε χθες η υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου -που θα είναι έτοιμο σε δύο εβδομάδες αφού προηγηθεί διάλογος με κοινωνικούς φορείς- «εισάγει» την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, δηλαδή την επέκταση και το απόγευμα της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και της διενέργειας διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων για εξωτερικούς ασθενείς. Στο νέο σύστημα ενσωματώνονται τα «απογευματινά ιατρεία» (θεσμός που εισήχθη στα νοσοκομεία το 2001), ενώ από 1ης Ιανουαρίου οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα πρέπει να έχουν «κλείσει» τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να παρακολουθούν τους ασθενείς εντός του νοσοκομείου ή σε χώρο που τους εξασφαλίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Η δαπάνη για τις εξετάσεις και τις ιατρικές πράξεις θα βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενούς με βάση τις προγραμματικές συμβάσεις που θα υπογράψουν τα νοσοκομεία με τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Παράλληλα, δίνονται κίνητρα για τον διορισμό γιατρών σε απομακρυσμένες περιοχές (προκήρυξη θέσεων σε ανώτερη βαθμίδα ύστερα από δύο άγονες προκηρύξεις, προσαύξηση μισθού 10%, μοριοδότηση), ενώ προβλέπεται ειδική διαδικασία του ΑΣΕΠ με ετήσιους κυλιόμενους πίνακες για την άμεση κάλυψη θέσεων μονίμουμ νοσηλευτικού προσωπικού. Συνίσταται γραφείο υποστήριξης Πολίτη σε κάθε νοσοκομείο, αρμόδιο για την υποδοχή, ενημέρωση, παρακολούθηση της διακίνησης των ασθενών και τη συλλογή και διεκπεραίωση καταγγελιών και παραπόνων.
Επίσης, προβλέπεται μείωση των μελών των Δ.Σ. των νοσοκομείων κατά δύο και κατάργηση της θέσης του αντιπροέδρου στα νοσοκομεία άνω των 400 κλινών, από τις αρχές του 2011.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε απολογισμό της οικονομικής διαχείρισης στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι το πρώτο τετράμηνο του 2010 επιτεύχθηκε μείωση των μηνιαίων δαπανών υλικών κατά 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο των ετών 2007-2009 (186,5 εκατ. ευρώ το 2010, έναντι 206,5 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο το 2007-2009). Η μεγαλύτερη μείωση αφορά την αγορά ορθοπεδικών υλικών (18%) και η μικρότερη στα φάρμακα (3%).
Εν τω μεταξύ, εμπλοκή στην προμήθεια καρδιολογικών υλικών παρατηρήθηκε στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με καταγγελία του καρδιολόγου κ. Ηλία Σιώρα, χθες τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Β΄ Καρδιολογική Κλινική υπέγραψαν οικειοθελώς να πάνε σε ιδιωτικό νοσοκομείο (με πολλαπλάσιο κόστος για το ασφαλιστικό τους ταμείο) για να υποβληθούν σε εμφύτευση βηματοδότη. Ο λόγος ήταν ότι οι προμηθεύτριες εταιρείες αρνούνται να παραδώσουν τα απαραίτητα υλικά στο νοσοκομείο. Πάντως, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπ. Υγείας κ. Νίκο Πολύζο, το πρόβλημα έχει επιλυθεί.
Εν τω μεταξύ, η υπουργός έδωσε χθες εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για έλεγχο ενδεχόμενης κατάχρησης μετρητών από τα ταμεία των επειγόντων περιστατικών του Κρατικού Νίκαιας. Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Χρήστος Ρέσσος, διαπίστωσε μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, ότι δεν αποδίδονταν στο νοσοκομείο όλα τα χρήματα που πλήρωναν οι ασθενείς για εξετάσεις στα ταμεία των επειγόντων περιστατικών.

ΠΡΕΖΑ TV
3-6-2010


Πεννυ Mπουλουτζα

3 σχόλια:

fpboy είπε...

Για κάτσε σκέψου ρε πρέζα.
Μήπως υπάρχει προσωπικό ;
Γιατι και για τους εκπαιδευτικούς
20 χρόνια ακούγαμε οτι
''δεν υπάρχουν δάσκαλοι'' απο την Ελευθεροτυπία
και τελικά μάθαμε πως υπάρχουν 20.000 (περίπου) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
και 150.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί !
Μήπως υπάρχουν γιατροί αλλά έχουν πάρει διοικητικές θέσεις ;
Μήπως υπάρχουν γιατροί και δεν πατάνε στις εφημερίες τους ;
Μήπως λέω, μήπως.
Mήπως έχουν μπει όλοι στα γραφεία ;
Mήπως τα ταμεία των νοσοκομείων δεν θα έπρεπε να κλείνουν 1.30 το μεσημέρι ;

Το μέτρο είναι φανταστικό
και αν δουλέψει θα είναι ένα βήμα για το πάγιο αίτημα της αριστεράς και όλων τον νορμάλ ανθρώπων για ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ !
Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν τρελά συμφέροντα να ΜΗΝ προχωρήσουν τέτοια μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

εγω απλα εχω να πω, αφου το 80% της χωρας ειναι καραγκιοζηδες, και τα τελευταια 50 χρονια ψηφιζει τον καθε μαλακα καλα να παθει, οχι νοσοκομιο, ουτε σχολιο να μην ξαναβρουνε ανοιχτο, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ. ΠΑΣΟΚ δεν θελατε? ΝΔ δεν θελατε? ε καθιστε και φατε τους στην μαπα τωρα.