Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

ΑΛΕΞΗ...ΑΦΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ...ΠΑΜΕ JUMBO ΤΩΡΑ!!!

Τo μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ συζητείται στη Γραμματεία της πολιτικής συμμαχίας με την ηγεσία του ΣΥΝ να θέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του σχήματος, αλλά και τις συνιστώσες να ζητούν από την Κουμουνδούρου να αποσαφηνίσει τη στάση της απέναντι στο εγχείρημα.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου έλεγαν χθες πως «δεν θα πάμε επιθετικά στον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά πολλές από τις δυνάμεις του ΣΥΝ πιέζουν να γίνει το συντομότερο δυνατόν ξεκαθάρισμα με τη συμμαχία και να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να ανακαθοριστούν οι σχέσεις του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Περιμένουμε από τον πρόεδρο να εφαρμόσει όσα είπε στο συνέδριο», τονίζουν παράγοντες του κόμματος και θυμίζουν ότι στο κλείσιμό του ο κ. Τσίπρας είπε «από Δευτέρα θα πάρουμε την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια μας». Ωστόσο, λένε, πέρασε ήδη μία εβδομάδα και η ηγεσία του κόμματος δεν έχει δείξει τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά το μέλλον της συμμαχίας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, διαμηνύουν ότι κανένας δεν σχεδιάζει τη διάσπασή του και χαρακτηρίζουν μυθεύματα τις πληροφορίες που διακινεί η Κουμουνδούρου, ότι κάποιες από τις συνιστώσες θα ακολουθήσουν το κόμμα που όπως προβλέπουν θα συγκροτήσει ο Αλέκος Αλαβάνος. Προσθέτουν επίσης ότι υπάρχει έντονη ενόχληση στο εσωτερικό της συμμαχίας διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει πάντα τα εσωτερικά προβλήματα του Συνασπισμού», κάτι που έγινε προσφάτως και στο συνέδριο του ΣΥΝ που οδηγήθηκε σε διάσπαση. Μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΚΟΑ του Γιάννη Μπανιά απέστειλε επιστολή προς την Κουμουνδούρου με προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του συμμαχικού σχήματος. Ωστόσο στον ΣΥΝ λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν θα ησυχάσει αν δεν διασαφηνιστεί το πεδίο σε σχέση με τον πρώην επικεφαλής του κόμματος Αλέκο Αλαβάνο».

Τον Αλ. Τσίπρα απασχολεί και η έντονη κριτική που του ασκείται από το εσωτερικό της Κουμουνδούρου για το γεγονός ότι δεν έκανε πράξη στο συνέδριο κανέναν από τους λόγους που επικαλέστηκε για τη σύγκλησή του. Για παράδειγμα, αναφέρουν οι επικριτές του, όχι μόνο δεν μίκρυνε τα όργανα, αντιθέτως τα έκανε... λάστιχο μεγαλώνοντας την Πολιτική Γραμματεία, όχι μόνο δεν αποδυνάμωσε την οργανωτική λειτουργία των τάσεων, αλλά έγινε και ο ίδιος «τασάρχης» και παράλληλα αγνόησε την τήρηση του καταστατικού που προβλέπει μόνο δύο θητείες για τα όργανα.

ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ...ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ


ΠΡΙΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,Σε 24ωρη γενική απεργία κάλεσε, για την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, τα μέλη του το διοικητικό συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ).
Ο ΟΣΘ διεκδικεί, μεταξύ... άλλων, τη διασφάλιση των αποθεματικών του ταμείου των οδοντιάτρων και τη δημιουργία επικουρικού ταμείου ασφάλισης υγειονομικών.Ο σύλλογος κάλεσε επίσης τα μέλη του να παραραβρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί, στις δέκα το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΤΣΑΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 13:00, μπροστά από τα γραφεία του ΟΣΘ, στην οδό Μητροπόλεως

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ..ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ