Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ: ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ…ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…

Στην κατάθεση ξεχωριστών πορισματικών εκθέσεων προσανατολίζονται τα τέσσερα κόμματα που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Τα μέλη της Επιτροπής είχαν σήμερα άτυπη συνάντηση χωρίς, ωστόσο, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με το πόρισμά της και την ημερομηνία κατάθεσής του στον Πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συζήτηση ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρότειναν να κατατεθούν οι πορισματικές εκθέσεις μετά τις δημοτικές εκλογές, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιλέγει το αντίθετο. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ προσανατολίζονται στην πρόταση παραπομπής στο δικαστικό συμβούλιο, μονάχα των υπουργών της ΝΔ που υπέγραψαν αποφάσεις συνδεόμενες με την υπόθεση, δηλαδή των κ.κ. Κοντού, Μπασιάκου, και Δούκα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα συμπεριλάβει και τον Θ. Ρουσόπουλο.

Παράλληλα ο ΛΑΟΣ επιφυλάσσεται να εξετάσει και το ζήτημα ενδεχόμενης παραγραφής των όποιων αδικημάτων, πριν προχωρήσει σε συγκεκριμένη ονοματοδοσία.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της συνάντησης, κύκλοι της ΝΔ επαναλαμβάνουν ότι «ζημία για το Δημόσιο δεν υπάρχει από τις αποφάσεις των υπουργών της ΝΔ». Όπως σημειώνουν εξάλλου, ζημία θα υπήρχε αν αποδεικνυόταν πως η λίμνη Βισθωνίδα ανήκει στο Δημόσιο, οπότε ευθύνη θα έφεραν και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τις πρώτες αποφάσεις παραχώρησής της. Όμως, συνεχίζουν, «δεν αποδεικνύεται πως η λίμνη Βισθωνίδα ανήκε στο Δημόσιο - αλλά όλες οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχουν δεχθεί το αντίθετο».

Εκφράζουν δε την απορία τους γιατί δεν διώκονται και εκείνοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας που χάρισαν ολόκληρα στρατόπεδα σε ΟΤΑ. «Μήπως επειδή οι ΟΤΑ είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου; Αλλά και η Μονή Βατοπαιδίου τι είναι; Έχει επέλθει ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους χωρίς εμείς να το αντιληφθούμε;», διερωτώνται.

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: