Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ.ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Επεσε στην αντίληψή μου φυλλάδιο υποψήφιου δημοτικού συμβούλου για το Δήμο Θεσσαλονίκης και μου έδωσε αφορμή για μια σειρά σκέψεων περί της πόλης μας. Δεν είχα σκοπό, μια που δε ζω ούτε δουλεύω στον εν λόγω δήμο, οπότε υπό μια έννοια δεν δικαιούμαι να εχω άποψη - αλλά θα σκάσω αν δεν την πω.

Ο υποψήφιος αυτός λοιπόν, δικηγόρος παρ' εφέταις όπως εμφανέστατα γράφει το φυλλάδιό του, είναι ένα πολύ καλό παιδί και εξαιρετικός δικηγόρος, γιος ενός από τους επιφανέστερους και ενοχλητικότερους φανατικούς "μακεδονομάχους" των τελευατίων δεκαετιών, ο οποίος (πατέρας) ήταν πολύ καιρό δημοτικός σύμβουλος κλπ.

Τι θα πει "με ποιά παράταξη;" Δεν υπάρχουν πολλές στη Θεσσαλονίκη, μία είναι, που έχει ρημάξει την πόλη μας εδώ και 24 χρόνια.

Στη φωτογραφία είναι πολύ γοητευτικός, με άσπρο-μπλε ριγέ πουκάμισο, γαλάζιο πουλοβεράκι ριγμένο ανέμελα στους ώμους, στιλάτο μαλλί, χαμόγελο ζεν πρεμιέ και το χέρι κάτω απο το πηγούνι σε πόζα που υποδηλώνει θεληματικότητα αλλά και "one of the boys"

Επαναλαμβάνω, δεν έχω τίποτε με τον άνθρωπο, δεν τον γνωρίζω προσωπικά και μου είναι συμπαθής.

Αλλά πρέπει να τελειώσει κάποτε αυτό το αστείο. Το μοντέλο της αρσενικής Ελενας Ράπτη που τόση επιτυχία έχει στην πόλη μας δεν έχει την παραμικρή χρησιμότητα, την παραμικρή ιδέα πως να διοικήσει με όραμα, πνοή και απλή λογική.

Παρένθεση : Η Ελενα Ράπτη ανελίχθηκε σε βουλευτίνα (και, να μου το θυμηθείτε, θα πάει ακόμη ψηλότερα) επειδή ήταν κόρη ενός πλουσίου, ήταν όμορφη κοπέλα (τουλάχιστον σύμφωνα με τα φθηνά γούστα των περισσσοτέρων ανδρών) και είχε να επιδείξει μια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας "φιλανθρωπική δράση", πάντα συνδεδεμένη με κούφιες, ρηχές κοσμικότητες. Γι αυτούς και μόνο τους λόγους. Οποιος την έχει γνωρίσει προσωπικά (και είναι πολλοί αυτοί) μπορούν να το πιστοποιήσουν.

Σαν αυτήν, δεκάδες τις τελευταίες δεκαετίες. Ανθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για τα μεγαλεία, για το θεαθήναι, τα λούσα και τα γούστα. Πήραν μια Θεσσαλονίκη ανήσυχη, δραστήρια, ζωντανή, και την μετέτρεψαν σε ζόμπι.

Αρχής γενομένης από έναν πελοποννήσιο (ο Κούβελας είναι από τον Πύργο της Ηλείας) που συνέλαβε τη σατανική ιδέα να μας ταίσει τηλεόραση - πρώτα τη δημοτική και τα ραδιόφωνά της, και στη συνέχεια τη δωρεάν δορυφορική με τα ξένα κανάλια, που αναμετέδιδε και επί αρκετά χρόνια ισοπέδωσε κάθε άλλη δραστηριότητα. Ολοι στον καναπέ με ορό, σε κώμα. Μία τετραετία.

Ο Κοσμόπουλος, παλιός θεσσαλονικιός, αγαθός άνθρωπος, όχι ο πιο έξυπνος που υπάρχει, διοίκησε αφηνοντας πιο έξυπνους από αυτόν να κάνουν τα κουμάντα τους. Δύο τετραετίες.

Στη συνέχεια, ο ατσαλάκωτος Παπαγεωργόπουλος που κάποτε έτρεχε πολύ γρήγορα, η πεμπτουσία του style over substance. Φανφάρες, τελετές, μεγαλοστομίες, εθνικά θέματα, "αθλητισμός", κόκκινα χαλιά, τεράστια, κομμουνιστικής αισθητικής κτίρια, δεξιώσεις, θρησκοληψία, μακεδονικός αγών... Τρεις τετραετίες. Τα γουστάρει αυτά μια μερίδα Θεσσαλονικιών. Δόστης λεβέντη κουκλεντέ και πάρτης την ψυχή.

Ηρθε ο καιρός να τελειώσει αυτό το αστείο και να αλλάξει κάτι, να βελτιωθεί η πόλη μας και να ξαναζωντανέψει.

Η συνέχεια μεθαύριο.

http://skylos.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
8-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: