Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ

Εξαφανίστηκαν τα κολοβακτηρίδια, επιμένει ο υδράργυρος, επανεμφανίστηκε το αρσενικό. Αυτά δείχνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δειγματοληψιών που έγιναν σε πηγές, βρύσες και γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι κοινόχρηστες βρύσες παραμένουν κλειστές.

Ξεκαθαρίζει σιγά - σιγά το τοπίο αναφορικά με τα νερά της Αγριάς μετά τα τελευταία στοιχεία που έδειχναν υπερβάσεις στον υδράργυρο σε μια πηγή της Ανεμούτσας, αλλά και αυξημένες ποσότητες κολοβακτηριδίων εξαιτίας της μη χλωρίωσης των νερών για περισσότερο από δύο μήνες.

Ο Αντιδήμαρχος Αγριάς - Αρτέμιδας Νίκος Στόικος παρέλαβε τα αποτελέσματα των τελευταίων δειγματοληψιών που έγιναν στις αρχές της εβδομάδας από το ιδιωτικό εργαστήριο Γούναρη και τα οποία δείχνουν τα νερά να είναι απόλυτα καθαρά από κολοβακτηρίδια, ωστόσο φαίνονται υπερβάσεις σε υδράργυρο σε τρεις πηγές της Ανεμούτσας και σε αρσενικό σε δύο.

Ωστόσο για να είναι απόλυτα βέβαιος για τα αποτελέσματα ο κ. Στόικος αναμένει και τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που στο ίδιο χρονικό διάστημα έκανε και η ΔΕΥΑΜΒ και τα οποία θα έχει στα χέρια του το αργότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Επιτέλους χλωριώθηκαν
«Θαύμα» χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος το γεγονός ότι χλωριώθηκαν τα νερά της περιοχής. Όπως ο ίδιος δήλωσε αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα νερά παρέμεναν αχλωρίωτα τόσο στην Αγριά, όσο και στην Αρτέμιδα, για περισσότερο από δύο μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των δημοτών, καθώς τα μηχανήματα χλωρίωσης ήταν όχι απλά χαλασμένα αλλά σε κακά χάλια.

«Ολόκληρο το σαββατοκύριακο εργάστηκαν από τη ΔΕΥΑΜΒ και αποκατέστησαν όλα τα μηχανήματα χλωρίωσης και έτσι καταφέραμε να χλωριώσουμε τα νερά», τόνισε ο κ. Στόικος.

Παραμένει ο υδράργυρος - επανεμφανίστηκε το αρσενικό
Και στις τρεις πηγές της Ανεμούτσας διαπιστώθηκαν υπερβάσεις και πιο συγκεκριμένα και στις τρεις βρέθηκε αυξημένος υδράργυρος, ενώ στις δύο ανιχνεύτηκε και αυξημένο αρσενικό.

Πρέπει να αναφερθεί εδώ πως και στο παρελθόν είχαν ανιχνευτεί σημαντικές υπερβάσεις σε πηγή της Ανεμούτσας και μάλιστα η ποσότητα του αρσενικού ήταν διπλάσια από τα επιτρεπόμενα όρια. Να σημειωθεί ότι οι πηγές της Ανεμούτσας χρησιμοποιούνται κατά τη χειμερινή περίοδο για τον εμπλουτισμό του δικτύου ύδρευσης.

Σχεδιασμός για νέες γεωτρήσεις
Όπως προβλέπει ο Αντιδήμαρχος, έρχεται ένα άνυδρο καλοκαίρι και γι’ αυτό σχεδιάζει η υδροδότηση της Αγριάς να γίνεται από το κεντρικό δίκτυο και τις υπάρχουσες γεωτρήσεις.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, οι υφιστάμενες γεωτρήσεις παρουσιάζουν προβλήματα από την υπεράντληση και γι’ αυτό κρίνει αναγκαία την κατασκευή - διάνοιξη δύο νέων, κάτι όμως που ακόμα εξετάζει.

http://taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/33578/---.aspx


ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: