Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ….ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ…

Την 9η ημέρα απεργίας πείνας διανύουν οι μετανάστες που βρίσκονταν την περασμένη εβδομάδα στη Νομική. Κι ενώ τα πρώτα σημάδια της εξάντλησης αρχίζουν να εμφανίζονται στους 237 απεργούς, εκείνοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι τέλους.Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της, θέλοντας να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα διαφοροποίησης "όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη" από τις χιλιάδες νομιμοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν κυρίως την περίοδο 2005-2008.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, πέντε μέλη της οποίας έχουν κληθεί να καταθέσουν στον εισαγγελέα ως ύποπτοι για την κατηγορία της «παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών» (ερευνάται και η τυχόν εμπλοκή τους στα αδικήματα της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας»), καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (Λουκάρεως) αύριο στις 10.00 το πρωί, ενώ στις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας καλεί σε διαδήλωση στη Νομική (Πνευματικό Κέντρο - Ακαδημίας) «για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας». Κίνηση συλλογής υπογραφών στο Διαδίκτυο έχει ξεκινήσει από «αλληλέγγυους», που δηλώνουν συνυπευθυνότητα με τα άτομα που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι στον εισαγγελέα.

Μετεγκατάσταση
Στο μεταξύ, ζήτημα έχει ανακύψει με τη μετεγκατάσταση των μεταναστών από το Μέγαρο Υπατία. Οπως όλα δείχνουν, έχει μπει στον «πάγο» προς το παρόν ?αν δεν έχει ματαιωθεί? η μεταφορά τους σε κτίριο της πλ. Κάνιγγος που πληρούσε τις προδιαγραφές για να τους στεγάσει όλους, παρόλο που οι ίδιοι οι μετανάστες είχαν συμφωνήσει στη μετεγκατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις για το συγκεκριμένο κτίριο κόλλησαν στις προϋποθέσεις που ζητούσε ο ιδιοκτήτης προκειμένου να το παραχωρήσει.

Οι μετανάστες δείχνουν θετικοί στη μετεγκατάσταση, αρκεί να πάνε σε ένα κτίριο που θα αποτελέσει μόνιμη έδρα τους, ενώ κάνουν λόγο για «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο κτίριο της Ηπείρου και Πατησίων».

ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Στ'αρχδια μας και εμας' Κωστής Παλαμάς

Ανώνυμος είπε...

pantws exoun antoxes..den psofane me tipota..oi ekviasmoi den pernane..pantws thelw na dw ta moutra twn akroaristerwn tou SYRIZA otan tous deiksoume tin porta gia thn eidialiakh patrida tous..tous eixan pisei pws ekviastika me toasylo tha tous kanane nomimous.logiko einai vevaia..exoume anaptiksh,oikonomia,ergostasia kai den kseroume pou na vroume ergates..krima vre krima.

Ανώνυμος είπε...

KAΛA AKOMA ZOYN TA ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

pos na min zisoun? afou exoun krimenes tis sokofretes mesa stis bourges tous.....