Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012

«ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ- ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΚΑΤ' ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Παρέμβαση στη διοίκηση του «Ασκληπιείου» Βούλας πραγματοποίησαν χτες μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Βούλας - Βάρης, Βουλιαγμένης, εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μετά τη θέση σε αργία τεσσάρων εργαζομένων (νοσηλευτές, βοηθοί) τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο.
Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με το διοικητή του νοσοκομείου, ο ίδιος απάντησε ότι πρόκειται για εφαρμογή του νέου νόμου για το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, σε αργία μπορούν να τεθούν εργαζόμενοι για πειθαρχικά παραπτώματα (στα οποία συγκαταλέγεται η απείθεια στο Σύνταγμα, έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα, μη τήρηση ωραρίου, ανάρμοστη συμπεριφορά, μη έγκαιρη διεκπεραίωση υποθέσεων κλπ.), έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση, έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη. Ο υπάλληλος που τίθεται σε αργία αμείβεται με το 75% των αποδοχών του μέχρι να τελεσιδικήσει το αρμόδιο διοικητικό όργανο. Αν τελεσίδικα καταδικαστεί σε οριστική παύση, ο εργαζόμενος απολύεται.
Το νοσοκομείο μισολειτουργεί από τις ελλείψεις
Στο αίτημα της αντιπροσωπείας, η διοίκηση να δεσμευθεί για τη δωρεάν εξέταση ανασφάλιστων, άνεργων ή κατοίκων που δεν έχουν πρόσβαση στην Υγεία, ο διοικητής τόνισε ότι ούτε αυτό το αίτημα μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς θα είναι «παράνομο». Πρόσθεσε δε ότι η διοίκηση σε ορισμένες περιπτώσεις έχει κάνει τα «στραβά μάτια», ωστόσο όταν μπαίνει το ζήτημα του κόστους, όπως είπε, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
«Το νοσοκομείο κυριολεκτικά μισολειτουργεί» σημείωσε στον «Ρ» ο Αντώνης Ζαμπέτας, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ο οποίος συμμετείχε στη χτεσινή κινητοποίηση. «Μιλάμε για ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί όλη τη Νοτιοανατολική Αττική από τον Πειραιά έως και το Λαύριο, δηλαδή 2.000.000 άτομα. Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, επιστημονικό προσωπικό, βοηθούς, αναλώσιμα υλικά. Η διαχρονική υποβάθμιση του νοσοκομείου και η διαρκής υποστελέχωση οδηγεί στο κλείσιμο την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, όπου γιατροί και νοσηλευτές κάνουν ηρωικές προσπάθειες καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα.
Το παιδιατρικό τμήμα όλα τα χρόνια της λειτουργίας του έχει σώσει χιλιάδες παιδιά. Τώρα οι γονείς αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα ως το Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» ή να τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες στο «Ασκληπιείο» και να τα παίρνουν αμέσως σπίτι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους. Κοντά σε αυτά πρέπει να πούμε ότι εδώ και 25 περίπου χρόνια το νοσοκομείο είχε στη διάθεσή του 750 κλίνες, οι οποίες στα χαρτιά εμφανίζονται τυπικά 410, επί της ουσίας όμως τα κρεβάτια που είναι σε χρήση καθημερινά δεν ξεπερνούν τα 120-250», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μιλάμε για τραγική συρρίκνωση όταν ιδιωτικά νοσοκομεία στην περιοχή και σε όλη την παραλιακή ζώνη, («Μετροπόλιταν», «Μεντιτερανέο», «Ιατρικό Κέντρο» Π. Φαλήρου), αυξάνουν διαρκώς υπηρεσίες και κρεβάτια. Ηταν σχεδιασμένο και προμελετημένο το έγκλημα όλα αυτά τα χρόνια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν», κατέληξε.
http://www.rizospastis.gr
ΠΡΕΖΑ TV
5-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: