Τετάρτη, Μαΐου 22, 2013

ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ STANDAR


Μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση και διάσωση των συνταξιοδοτικών συστημάτων στις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να εξασφαλιστούν «επαρκείς, ασφαλείς και βιώσιμες συντάξεις», ζητά με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο ψήφισμα δίνεται έμφαση στο ότι θα πρέπει να εξασφαλισθεί επάρκεια στην καταβολή των κύριων συντάξεων αλλά και καθολική επέκταση στα επικουρικά συνταξιοδοτικά σχήματα.


Με τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στο τελικό ψήφισμα, υπογραμμίζεται η ανάγκη για:

-Επικουρική επαγγελματική αποταμίευση για όλους τους εργαζομένους.

- Οργανωμένα σχέδια καταπολέμησης της μακροχρόνιας ανεργίας με τη συμμετοχή και συνέργεια των κοινωνικών εταίρων.

- Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της «μαύρης εργασίας» και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και την αποτελεσματική τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

- Εισοδηματική στήριξη των συνταξιούχων ως μιας καταναλωτικής ομάδας υψηλής βαρύτητας με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης να προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

-Συμπερίληψη, κατά την κατάρτιση των δημοσιονομικών πολιτικών, δράσεων για την άμβλυνση όλων των παραμέτρων που υπονομεύουν τη σταθερότητα και ισορροπία των Συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και η ραγδαία αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (μερική απασχόληση-εκ περιτροπής εργασία) που οδηγούν σε εκτεταμένο περιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

enet.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: