Τετάρτη, Δεκεμβρίου 18, 2013

ΝΕΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Νέες, εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Δήμο Αθηναίων, εμφανίζοντάς τους ως «πλεονάζον προσωπικό», πατώντας πάνω στις πλάτες που όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλε η δημοτική αρχή, η ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και η πλειοψηφία των συνδικαλιστών στο δήμο.

Η δημοτική αρχή συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών έκθεσης που βγάζει σε σύνολο 7.500 εργαζομένων του δήμου (οι 1450 έκτακτοι, εκ των οποίων οι 1.100 παραμένουν προσώρας στη δουλειά με προσωρινές δικαστικές διαταγές) τους 665 ως «πλεονάζοντες» και σκοπεύει να τους εντάξει σε καθεστώς της περιλάλητης διαδημοτικής κινητικότητας, ουσιαστικά σε διαθεσιμότητα προς απόλυση. 


Η δημοτική αρχή και εκπρόσωποι κάποιων σωματείων του δήμου εμφανίστηκαν έκπληκτοι και αγανακτισμένοι. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι ειδικά η διοίκηση του Δήμου Αθήνας έχει μεγάλες ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές, ευθύνες που απαρίθμησε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Στέλιος Λάμπρου, θυμίζοντας ότι πριν ένα χρόνο η δημοτική αρχή της Αθήνας με άλλες δώδεκα δημοτικές αρχές ξεκίνησαν από μόνες, περίπου πανηγυρίζοντας μάλιστα γι’ αυτό, διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού τους. Ήξεραν εδώ και μήνες ότι η κυβέρνηση αντιμετώπιζε αυτή τη διαδικασία ως αυτοαξιολόγηση και έκανε σαφές ότι θα προχωρούσε στη δική της διαδικασία αξιολόγησης.

«Παρά το γεγονός ότι τώρα η δημοτική αρχή και διάφοροι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εμφανίζονται τώρα ως απατημένοι σύζυγοι, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει, δημόσια μάλιστα, με την τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εντός του 2013 και του 2014. Η ίδια η ηγεσία της ΚΕΔΕ ζήτησε πριν μερικούς μήνες από την ηγεσία των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών τη λεγόμενη ενδοδημοτική κινητικότητα. Αυτά κάνετε ότι δεν τα ξέρατε, παραβλέψατε επίσης το τι έγινε με τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες, που παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης εκατοντάδες μένουν στο δρόμο. Υπάρχει λοιπόν μια συνέχεια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και υπάρχουν και ευθύνες από πλευράς σας για την όλη δυσμενέστατη εξέλιξη», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι, παρά τις τωρινές κορώνες της δημοτικής αρχής, επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα ουσιαστική συμφωνία στα κυβερνητικά σχέδια, έβαλε πλάτες για να περάσει η λογική ότι υπάρχει στους δήμους πλεονάζον προσωπικό, αποδέχτηκε τις προηγούμενες χιλιάδες απολύσεις που έγιναν στο δήμο (από τις 12.000 εργαζομένους όταν ανέλαβε η διοίκηση Καμίνη αρχές του 2011, σήμερα υπηρετούν 7.500 εργαζόμενοι). Επιπλέον, στο δημοτικό συμβούλιο στις 5/11 οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έθεταν ζήτημα τι γίνεται με την αξιολόγηση των δομών του δήμου και που οδηγεί αυτή η διαδικασία, η δημοτική αρχή εφησύχαζε τους εργαζομένους.

«Παριστάνατε όλον αυτό τον καιρό στην κυβέρνηση τα καλά παιδιά, εφαρμόσατε κατά γράμμα τις επιταγές της και τώρα εμφανίζεστε έκπληκτοι», κατέληξε.
 http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
18-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: