Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ...ΜΠΑΖΟΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΡΕΜΑΤΑ...(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Και τα ρέματα μπαζώνουν στο Πανόραμα, στο φιλέτο των 32 στρεμμάτων που ο Αλέξανδρος Κοντός δώρισε στον μητροπολίτη Ανθιμο, με τη σφραγίδα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση των... φιλάνθρωπων επιδιώξεων του επισκόπου.

Καμία αναφορά από τις υπηρεσίες για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από το μπάζωμα του ρέματος σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων Καμία αναφορά από τις υπηρεσίες για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από το μπάζωμα του ρέματος σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων Την ίδια ώρα η ειδική υπηρεσία της Διεύθυνσης Δασών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από έγγραφο του Δήμου Πανοράματος οριοθετεί την παραχωρηθείσα έκταση και εξετάζει αν η εκτεταμένη εκχέρσωση εκτείνεται και εκτός των ορίων της παραχώρησης. «Εγκρίνουμε τη μελέτη για την άρση της λειτουργίας τμήματος του ρέματος που διασχίζει την ιδιοκτησία του υπουργείου Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βρίσκεται στον Δήμο Πανοράματος, περιοχή Μπάγλαρη...», λέει η από 8.10.2007 απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με υπογραφή Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη, προϊστάμενου της υπηρεσίας, ένα και πλέον χρόνο πριν οριστικά η δασική έκταση των 32 στρεμμάτων «κατά κυριότητα» δοθεί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Σημειώνει η απόφαση: «Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή ανοιχτού αγωγού ορθογωνικής διατομής από οπλισμένο σκυρόδεμα που εκτείνεται από το βόρειο όριο του ακινήτου ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης..., με κατεύθυνση προς Νότο και, τέλος, κατά μήκος του νοτίου ορίου καταλήγει σε φυσικό υδραυλικό αποδέκτη [ρέμα]».

Στην απόφαση σημειώνεται ότι «οι υπηρεσίες της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης οφείλουν να ενημερώσουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες» κι εδώ εντοπίζεται η μεθόδευση, με τη σφραγίδα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας. Λειτούργησε για λογαριασμό ιδιοκτήτη δασικής έκτασης 32 στρεμμάτων που, τυπικά, δεν υπήρχε κι όμως μνημονεύεται (13 μήνες μετά έγινε η μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο). Το ζητούμενο ήταν να καταστεί άρτιος και ομοιογενοποιημένος ο χώρος, πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Αλέξανδρου Κοντού, για την «κατά κυριότητα» παραχώρηση της δασικής έκτασης στον Ανθιμο και προκληθούν οι αντιδράσεις που σήμερα σημειώνονται.

Στην απόφαση δεν μνημονεύεται ούτε ποιος έκανε την αίτηση για το μπάζωμα του ρέματος ούτε ποιος συνέταξε τη μελέτη κι ούτε αναφέρονται οι συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από το μπάζωμα του ρέματος, σε περίπτωση ακραίου καιρικού φαινομένου, στην ευρύτερη περιοχή.

Από χθες η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Πανοράματος Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, εγκατέστησε στην περιοχή ομάδα ειδικών για την οριοθέτηση της έκτασης, γιατί οι επεκτατικές βλέψεις των νέων ιδιοκτητών και σε άλλες εκτάσεις είναι ορατές. Η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας πρέπει να απαντήσει και αν «η ανέγερση του εκκλησιαστικού ιδρύματος είναι συμβατή» όπως και «η ανέγερση εκκλησιαστικού ναού». Στο αίτημα αυτό δεν υπήρξε ακόμη απάντηση. Το τρίτο έγγραφο απευθύνεται στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και την καλεί να επιβλέψει τις εργασίες σύμφωνα «με τους όρους παραχώρησης» και οι εργασίες «να είναι σύμφωνες με τον παραχωρηθέντα σκοπό και τους όρους του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου».

Ο σκοπός, όμως, αυτός και οι όροι του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπια, ήδη παραβιάστηκαν τόσο από τη συγκεκριμένη υπηρεσία όσο και από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας.

Η επίσημη γραπτή τοποθέτηση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ήρθε χθες και λέει ότι:

- Ασκεί φιλανθρωπία και δικαιούται να ζητήσει από το κράτος την παραχώρηση έκτασης για ανέγερση «ιδρύματος».

- Δεν μπορούσε το ίδρυμα να ανεγερθεί παρά μόνον στα όρια της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και το Πανόραμα ήταν η μόνη διέξοδος, γι' αυτό «επελέξαμε ένα δύσβατο και δύσμορφο υψομετρικά τμήμα αγροτεμαχίου», που ανήκει στο Δημόσιο.

- Το υπό ανέγερση ίδρυμα θα λειτουργεί όπως το αντίστοιχο ίδρυμα της Αλεξανδρούπολης και θα είναι δυναμικότητας 150 κλινών.

- Η χρηματοδότηση του έργου έως την κατασκευή σκελετού και τοιχοποιίας θα καλυφθεί από τη μητρόπολη και

- «Πολεμείται ένα εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό ίδρυμα», προαναγγέλλοντας μηνύσεις και αγωγές εναντίον της «Ε» και της «ΚΕ».

Δεν λέει και πάλι ο Ανθιμος λέξη για την ταμπακέρα των μεθοδεύσεων, όπως π.χ. τα «βαφτίσια» του ιδρύματός του σε νοσοκομείο, ώστε να εμπίπτει στον νόμο περί αποχαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων ή τις κραυγαλέες υπερβάσεις στους όρους δόμησης ή ακόμη την απόφαση για το μπάζωμα του ρέματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το «δωράκι» των 32 στρεμμάτων, σε σχέση με τη στάση που τήρησαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, θα τεθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο Μιχ. Τρεμόπουλος της «Οικολογία Αλληλεγγύη» μίλησε ήδη για «συνειρμούς με την πρόσφατη απαράδεκτη μοναστηριακή real estate δραστηριότητα» και «εξηγεί και την πολιτική στήριξη από κύκλους της επίσημης Εκκλησίας που είχε εξασφαλίσει ο πρόσφατα καταδικασθείς για παράβαση καθήκοντος νομάρχης Θεσσαλονίκης».

ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.
Τα συμπερασματα,ας τα βγαλει ο κοσμος μονος του.

ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2009


πηγη:Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια: