Σάββατο, Φεβρουαρίου 21, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ,ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΕ,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;;;

Σχολεία, κυρίως στην Ανατολική Αττική και στον Πειραιά, έχουν ακόμη (στα μέσα Φεβρουαρίου) εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και γι αυτό την περασμένη Δευτέρα, 16 του μήνα, γονείς και εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα τα σχολεία, σε μια προσπάθεια να καλύψουν τα κενά, προχωρούν διαρκώς σε συμπτύξεις τμημάτων, ενώ πολλές τάξεις λειτουργούν με περισσότερους από 25 μαθητές.

Σε μια εποχή που οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους σημαντικά ποσά ώστε τα δημόσια σχολεία να καλύπτουν ανάγκες για τις οποίες θα έπρεπε να μεριμνεί η πολιτεία.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε δύσκολη θέση όταν αναγκάζονται να ενημερώνουν τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τις ανάγκες των σχολείων, αλλά, όπως λένε, οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά όταν η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις τους.

«Η συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών που τα παιδιά μας φοιτούν σε δημόσια σχολεία, με την αγορά του αναγκαίου υλικού στο νηπιαγωγείο και στα ολοήμερα, με την πρόσληψη τραπεζοκόμων, φυλάκων, καθαριστριών, σχολικών συνοδών, την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων στο Λύκειο για την κάλυψη ένα σωρό άλλων ελλειμμάτων, συνεχίζεται αμείωτη», τονίζει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Μαθητών Ανατολικής Αττικής Ε. Αργυροπούλου και υπογραμμίζει πως «οι σύλλογοι γονέων δεν είναι εργοδότες για να κάνουν προσλήψεις σε προσωπικό ούτε και μπορούν διαρκώς να καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων, καθώς ήδη τα βγάζουν πέρα με πολλές δυσκολίες. Και ενώ υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα, προσπαθούν να μας πείσουν πως μια νέα μεταρρύθμιση θα σώσει την παιδεία».

Οσο για την Ανατολική Αττική και τον Πειραιά, οι γονείς ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους μαζί με τους εκπαιδευτικούς, αφού, όπως λένε, στα σχολεία παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία τους.

Οπως τονίζουν, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά «Η Πρόοδος», Σύλλογοι Γονέων 3ου, 26ου, 32ου, 48ου, 54ου, 58ου Δημοτικών Σχολείων Πειραιά, «η διοίκηση δεν αντικαθιστά τους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν με ολιγοήμερες άδειες λόγω ασθενειών κ.λπ., με αποτέλεσμα η λειτουργία πολλών σχολείων να καθίσταται προβληματική και πολλοί συνάδελφοι να αναγκάζονται να δουλεύουν σε βάρος της υγείας τους.

Δεν αντικαθιστά τους εκπαιδευτικούς ούτε και σε περιπτώσεις πολύμηνων αδειών (3o, 26o, 32o, 54o Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, 4ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας) και προχωράει στις συμπτύξεις τμημάτων στα μέσα της χρονιάς».

Οπως λένε γονείς και δάσκαλοι, «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το γεγονός ότι υπάρχουν λίγοι αδιόριστοι δάσκαλοι.

Την ίδια στιγμή βέβαια δεν αυξάνει τον αριθμό των εισακτέων στα Παιδαγωγικά Τμήματα και εξακολουθεί να αποσπά εκατοντάδες δάσκαλους σε υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση (π.χ. βουλευτικά γραφεία)». Και προσθέτουν:

«Η σκληρή λιτότητα που βιώνουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί τις τελευταίες δεκαετίες κάνει ολοένα και δυσκολότερη την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών».

πηγη:Νικολ Τριγκα

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2009

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εκπαιδευτικοί είναι κατά χιλιάδες υπεράριθμοι αλλά,
Χιλιάδες αποσπασμένοι σε λουφαδόρικες θέσεις (ΑΕΙ, Διευθύνσεις , υπουργεία άσχετα , γραφεία βουλευτών κλπ), χιλιάδες παριστάνουν καθημερινά τους άρρωστους (με τις περήφημες υπεύθυνες δηλώσεις) , άγνωστος αριθμός εγκυμονουσών βγαίνουν με επαπειλούμενη κύηση (αναφέρομαι στις μαϊμού που είναι πέραν του 85%), άλλοι πάνε και καλλιεργούν τα χωράφια τους με κανονικές άγραφες (στραβά ματιά διεθυντών) κ.ο.κ.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Opa re 11:59 esuuuuuu! Lebenthhhhh moooouuuu! katoura kai ligooooo,eeeeelaaaaa kamari moooouuuu pou to thelei h mamaka tou na einai kalo paidaki...

Esu pane peta kana giaourti sth mapa sou, poy ksereis kai ti ginete sto xwro ths ekpaideushs.Tous eides esu sta xorafia kai sta aei kai upourgeia... Nai nai.. se dwsan mhpws kai logariasmo na mas ton di3eis kamari mou esu p ta 3ereis ola?

Ainte pnh3ou, baremeno ths koinwnias, mphke na pei tis malakies tis katebates apo to mualo pou den exei oute ena kuttaro gia deigma... SAXLAMARA! PANE ESU STO SXOLEIO NA DIDA3EIS, AN DIORISTEIS MESA SE KATI MERES.... KAMARI MOY ESYYYY... ANTE TRE3E STH MAMAKA SOY TWRA NA SE TAISEI ME KREMA "NOYNOY"

Ανώνυμος είπε...

4:33 Είσαι αγκράμματο ή Αλβανό ;

Δεν ξέρεις να "μιλά" και να "γκράφει" και έχει άποψη για το σχολείο και τους καθηγητές;

Αυτά που γράφω είναι ελάχιστα από αυτά που συμβαίνουν στα σχολεία (Δημ-Γυμν-Λύκειο).

Οι εκπαιδευτικοί είναι υπεράριθμοι διορισμένοι αλλά ποτέ δεν πρόκειται να φτάσουν γιατί απλά οι περισσότεροι την κάνουν σε λούφες θέσεις. Προσθέστε αυτούς που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό -όχι σε σχολεία-, που κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά του κώλου (πχ θεολόγος κάνει διδακτορικό στην επιχειρησιακή έρευνα ή τους ηλ. υπολογιστές), που παριστάνουν τους ψυχοπαθείς και δεν μπαίνουν σε τάξη αλλά κάνουν τους γραμματείς στα σχολεία , για να έχετε μια εκόνα από το μπουρδέλο που λέγεται εκπαιδευτικοί και όχι εκπαίδευση.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΉΔΕΣ ΜΕΧΡΙς ΕΝΟΣ (ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΟΙ).

Ανώνυμος είπε...

Ο αδερφός μου είναι δάσκαλος. Έχει 12 χρόνια προϋπηρεσία από τα οποία υπηρέτησε σε σχολείο μόνο 2 χρόνια σε ένα χωριό της Αιτολωακαρνανίας (δεν το λέω για να μην τον βρούν).
Από τότε έχει ανοίξει ένα μαγαζί (όνομα της συζύγου του) και δουλεύει εκεί. Εννοείται ότι ο μισθός του εκπαιδευτικού πέφτει κανονικά και αυτός παρουσιάζεται κάθε 30 ιουνίου στο σχολείο του (ένα πρωϊνό) και κάθε 1η σεπτεμβρίου όπου κάνει ένα πρακτικό (νομίζω το λένε ανάληψης υπηρεσίας) και αυτό είναι.
Όλα τα χρόνια είναι αποσπασμένος σε θέσεις που δεν εμφανίζεται.
Πόσες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν;
Ας το ψάξει ο φλούφλης ο σπηλιωτόπουλος να το βρεί (αλλά που χρόνος για τέτοια).
Όσοι πραγματικά διδάσκουν σε σχολεία είναι κορόϊδα.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας εκπαιδευτικός δεν έπρεπε να έχει μισθό πάνω από 400Ε το μήνα για τις ώρες που δουλεύει (20 ώρες την εβδομάδα χ 6 μήνες το χρόνο).
Δουλέυω στο Υπουργείο Παιδείας (διοικητικός υπάλληλος) και τα έχω μετρήσει ακριβώς και χωρίς καταλήψεις και απεργίες παρακαλώ.