Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2009

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ...ΩΣΤΕ ΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...

O αριθμός των 88.262 θέσεων (αύξηση κατά 970 θέσεις σε σχέση με πέρυσι) είναι ωστόσο παραπλανητικός, καθώς φέτος υπάρχουν 16 νέα Τμήματα (13 στα ΤΕΙ και 3 στα ΑΕΙ) στα οποία θα εισαχθούν περίπου 2.300 υποψήφιοι.

Έτσι, στα υπόλοιπα Τμήματα και ιδίως στα Τμήματα αιχμής των κεντρικών πανεπιστημίων ο αριθμός εισακτέων στην πραγματικότητα μειώνεται σε σχέση με πέρυσι, ενώ για μία ακόμη φορά δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξάλλου τα περιφερειακά ΤΕΙ, παρά τον εξορθολογισμό που επιχειρήθηκε φέτος ώστε να μην ανακοινωθούν στα Τμήματα χαμηλής έως μηδενικής ζήτησης υπερβολικοί αριθμοί εισακτέων όπως συνέβαινε εδώ και 2 χρόνια, θα έχουν και πάλι χιλιάδες κενές θέσεις (υπολογίζονται σε περίπου 13.000) λόγω της βάσης του δέκα.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος οι θέσεις στα πανεπιστήμια αυξάνονται συνολικά κατά 970. Στα ΤΕΙ παραμένουν οι ίδιες, ενώ έχει πραγματοποιηθεί ανακατανομή των θέσεων στα ήδη υπάρχοντα αλλά και στα 13 νεοϊδρυθέντα Τμήματα. Στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες αυξάνονται κατά 30. Σημειώνεται ότι η φετινή αύξηση προκύπτει από την κάλυψη των αναγκών των τριών νεοϊδρυθέντων πανεπιστημιακών Τμημάτων (300 νέοι εισακτέοι στα 2 νέα Τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και 100 νέοι εισακτέοι στο νέο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Λήμνο), καθώς επίσης και μιας σειράς πανεπιστημιακών Τμημάτων κατά κύριο λόγο της περιφέρειας. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στον προηγούμενο υπουργό Παιδείας, κ. Στυλιανίδη, ο οποίος ίδρυσε στην Κομοτηνή (ιδιαίτερη πατρίδα του) τα δύο νέα Τμήματα που απορροφούν τον μεγαλύτερο αριθμό από την αύξηση των εισακτέων.

Με αλλα λογια,ο αριθμος των εισακτεων...οχι μονο δεν θα αυξηθει αλλα μειωνεται δραμματικα,με ο,τι και αν συνεπαγεται αυτο,στρεφοντας ετσι ολους εκεινους που δεν πετυχαν στις πανελλαδικες εξετασεις ή στα φροντιστηρια ή σε καποια ιδιωτικη σχολη της πουτσας...
Δημοκρατια ονομαζεται ενα συστημα στο οποιο προσβαση στη μορφωση εχουν ολοι και οχι μονο οι λιγοι...

ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kiesy se idiotiki sxoli tis poutas dn eisai?