Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ INTERNATIONAL BACCALAUREATE,ΕΝΩ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ...

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Απολυτηρίου Baccalaureate στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών για το θέμα της διαρροής των θεμάτων.

Ειδικότερα, για τα αποτελέσματα έχουν ήδη ενημερωθεί τα εκπαιδευτήρια Δούκα, Γείτονα, Κωστέα – Γείτονα, Παναγιωτοπούλου, το Κολέγιο Ψυχικού, η σχολή Μωραΐτη, και τα σχολεία St Catherine's, Tasis Hellenic, Acs και Campion, όχι όμως και τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο οικονομικός και διοικητικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη Γιάννης Χαλβατζής, αναφέρθηκε στην εμπλοκή του καθηγητή που φέρεται πως διέρρευσε τα θέματα και εργαζόταν στο παρελθόν στο συγκεκριμένο σχολείο, σημειώνοντας ότι «όλη αυτή η φημολογία γύρω από τη διαρροή των θεμάτων έγινε και πέρυσι και πρόπερσι. Πέρυσι είχε εμπλακεί αυτός ο συγκεκριμένος καθηγητής, ο οποίος όμως έχει απομακρυνθεί πλέον από τα εκπαιδευτήρια μας». Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα και στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Baccalaureate απέστειλε στα εκπαιδευτήρια για τα οποία ολοκλήρωσε τις έρευνες την εξής επιστολή: «Οι έρευνές μας έχουν φθάσει σε ένα στάδιο που μας επιτρέπει τώρα να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα για τους σπουδαστές του σχολείου σας. Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα την έρευνα, που θα συνεχιστεί έως ότου καθορίσουμε τις περιστάσεις που οδήγησαν στη δυσφήμηση των εξετάσεων IB». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται το ενδεχόμενο διαρροής και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι ήδη απο το Φεβρουάριο του 2009, ο Περιφερειακός Διευθυντής του International Baccalaureate από τη Γενεύη με επιστολή του σε όλα τα σχολεία ζητούσε συνάντηση με του διευθυντές, καθώς όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια εξεταστικών περιόδων Μαΐου 2007 και 2008 το IB έλαβε διάφορους μη επιβεβαιωμένους ισχυρισμούς ότι ένας μικρός αριθμός δασκάλων σε σχολεία στην Αθήνα δεν ενεργούσε απολύτως επαγγελματικά.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑ,
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: