Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΜΟΝΟ Ο 1 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΤ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από πολύωρη απολογία στον ανακριτή ο ένας από τους πέντε αστυνομικούς, που εμπλέκονται στην υπόθεση της βαριάς κακοποίησης τριαντάχρονου Χιλιανού κρατούμενου. Πρόκειται για τον αστυνομικό του Α.Τ. Ακροπόλεως που σύμφωνα και με μαρτυρίες φέρεται να έπαιξε «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα βασανιστήρια που υποβλήθηκε ο άτυχος κρατούμενος εξαιτίας των οποίων νοσηλεύεται εδώ και ημέρες στο Γενικό κρατικό νοσοκομείο με βαρύτατα τραύματα.

Ο ίδιος αστυνομικός στην απολογία του φέρεται να αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά του θύματος κατά την κρίση όμως ανακριτή και αρμόδιου εισαγγελέα που συμφώνησαν στην προσωρινή του κράτηση ο κατηγορούμενος που αρνήθηκε ότι υπέβαλλε τον κρατούμενο σε βασανιστήρια δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για το πώς προκλήθηκαν τα πολλαπλά τραύματα που φέρει ο 30χρονος Χιλιανός.
Ο δεύτερος αστυνομικός που αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία των βασανιστηρίων και ο οποίος υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή αλλά η μοναδική του εμπλοκή είναι ότι φόρεσε τις χειροπέδες στον κρατούμενο αφέθηκε μετά την απολογία του ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία σε τακτά χρονικά διαστήματα στην ανακρίτρια της υπόθεσης.

Οι ίδιοι όροι επιβλήθηκαν και στον τρίτο αστυνομικό που εμπλέκεται και ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, πρόκειται για τον αξιωματικό υπηρεσίας ο οποίος συνέταξε δικογραφία για τον κρατούμενο στην οποία έκανε αναφορά για δήθεν απόπειρα απόδρασης του.
Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν προχθές και οι δύο νεαροί ειδικοί φρουροί που αντιμετωπίζουν το κακούργημα της άμεσης συνέργειας στα βασανιστήρια και οι οποίοι στις απολογίες τους προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι δεν …αντιλήφθηκαν το βασανισμό του κρατουμένου.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ,ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ,ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ Α.Τ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΝΑΥΣΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΧΙΛΙΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΤ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ.

ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/01/blog-post_12.html